Dedeman Automobile organizează în perioada 8-10 decembrie zilele Porţilor Deschise „Descoperă noua Dacia Duster”.

Așa că vineri și sâmbătă, între orele 09.00 și 19.00, precum și duminică de la 09.00 la 15.00 sunteți așteptați în showroom-ul Dedeman pentru atesta noile modele.

Noul Duster se poate comanda începând cu data de 24 noiembrie. Gama prezentată cuprinde două versiuni de echipare (Essential și Comfort) pentru motorizările pe benzină și trei versiuni de echipare (Essential, Comfort și Prestige) pentru motorizările diesel.

Preţurile, în continuare cele mai competitive de pe piață în acest segment, variază între 12 350 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential 1.6 SCe 115 CP în configurația 4×2 și 18 750 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige 1.5 dCi 110 CP în configurația 4×4.

Pentru cei care doresc un model echipat cu cutia automată cu dublu ambreiaj EDC, prețul acestuia este de 16 800 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort și de 18 450 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige.

Timp de trei zile, aveţi posibilitatea de a testa noul model și de a afla detalii despre oferta completă de servicii asociate (finanțare și post vânzare).

 

Prezentat la Salonul de la Frankfurt în septembrie 2017, Noul Duster afișează un design atrăgător și inedit. Confortabil și cu un comportament performant în off-road.

La exterior, noul Duster se prezintă cu un design care exprimă robustețe. Interiorul, complet nou, este confortabil și ergonomic. Calitatea percepută înregistrează la rândul ei un progres vizibil. Dotat cu sisteme de asistență la condus și cu echipamente noi, Noul Duster se afirmă ca un SUV veritabil, polivalent și confortabil.

Un design exterior 100 % nou

Noul Duster își afirmă din plin personalitatea de SUV, atât la exterior, cât și la interior. Toate elementele exterioare au fost redesenate pentru a sublinia caracterul său robust. În ceea ce privește interiorul, acesta oferă un confort fără compromisuri. Un accent important a fost pus pe elementele care contribuie la calitatea percepută, progresele fiind evidente la nivelul finisărilor.

 • In partea frontala modelul beneficiază de un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lățimea percepută a mașinii
 • Noul Duster adoptă o nouă identitate luminoasă care integrează lumini de zi cu LED repartizate în trei segmente. Capota redesenată generează o impresie de robustețe
 • Din profil, noul Duster prezintă flancuri înălțate, care accentuează impresia de soliditate
 • Un parbriz poziționat cu 100 mm. mai în față și mai înclinat în comparație cu cel al modelului actual, fapt care sporește senzația de spațiu disponibil la interior
 • Bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului
 • Jante din aliaj de 17 inch și pasaje ale roților puternic evazate
 • Partea din spate a beneficiat la rândul ei de o evoluție semnificativă. Bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate dau vehiculului un aer impozant. Noul Duster adoptă semnătura luminoasă Dacia alcătuită din 4 carouri roșii. Blocurile optice sunt dispuse în extremitățile vehiculului. Scuturile de protecție (față și spate), de dimensiuni sporite, sunt perfect adaptate pentru incursiunile în off-road.

Un interior cu design inedit și utilizând materiale de calitate

Design-ul interior a fost complet revăzut pentru a deveni mai practic și mai confortabil

 • Stilul noii planșe de bord este specific modelelor din segmentul SUV.
 • Fațada centrală include un ecran MediaNav Evolution poziționat mai sus cu 74 mm față de cel actual și orientat către șofer.
 • Comenzile sistemului de climatizare automată amintesc prin forma lor rotundă de cele trei aeratoare dispuse în partea superioară a planșei de
 • Butoanele de comandă sunt dispuse sub forma unei claviaturi, dând astfel o notă modernă habitaclului.
 • Consola centrală adăpostește noi spații de depozitare. Dispunerea manetei frânei de mână a permis obținerea unui spațiu suplimentar. Consola integrează o nouă manetă a cutiei de viteze cu inserții din crom satinat.

Numeroasele reglaje disponibile asigură un plus de confort atât șoferului cât și pasagerilor.

 • Volanul este reglabil pe înălțime (40 mm) și adâncime (50 mm).
 • Scaunul șoferului dispune de acum de o cotieră, de reglaj lombar și de un nou mecanism de reglaj în înălțime (60 mm).
 • Șezutul scaunelor a fost alungit cu 20 mm pentru a asigura o menținere mai bună.
 • Scaunele dispun de o nouă armătură și beneficiază de o spumă mai densă, asigurând o mai bună susținere laterală în viraje și o durabilitate superioară.
 • Forma tetierelor îi asigură șoferului o mai bună vizibilitate spre înapoi atunci când locurile din spate nu sunt ocupate.

Un SUV autentic, confortabil « on și off road »

 • Noul Duster dispune de un nou sistem de direcție, asistat electric. Acesta permite reducerea cu 35% a efortului la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă.
 • Sistemul multiview camera (care cuprinde patru camere de filmat: una frontală, două laterale și una în spatele vehiculului), îi permite șoferului să observe mai bine ce se află în jurul mașinii sale. Acest sistem se dovedește deosebit de practic în timpul manevrelor de parcare. El se declanșează automat în momentul cuplării treptei de marșarier.
 • Sistemul de asistență la demarajul în rampă (Hill Start Assist) și sistemul de asistență la coborârea pantei facilitează conducerea în teren accidentat.
 • Pentru adepții traseelor offroad, ecranul de informații 4×4 afișează o busolă și indică în timp real înclinarea vehiculului.
 • Nu în ultimul rând, Noul Duster beneficiază de funcția mâini libere. Acesta declanșează automat deschiderea portierelor la apropierea șoferului și respectiv încuierea lor (însoțită de un semnal sonor) atunci când acesta se îndepărtează. Datorită butonului start/stop, demararea mașinii se realizează prin simpla apăsare a acestuia.

O gamă de motorizări eficiente și cu fiabilitate dovedită

Noul Duster este echipat cu o gamă de motoare care beneficiază de expertiza Grupului Renault și al căror preț este în continuare la fel de accesibil.

 • În materie de motorizări de benzină sunt disponibile propulsoarele SCe 115 (pentru versiunile  4X2 și 4X4)  și TCe 125 (atât pentru versiunea 4X2 cât și pentru cea 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală. 
 • În ceea ce privește oferta Diesel, modelul este disponibil cu motorul dCi 90 în cazul versiunii 4X2 și cu dCi 110 pentru versiunile 4X2 și 4X4 cuplate cu cutia de viteze manuală. Motorul dCi 110 (în cazul versiunii 4X2) poate fi asociat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC.
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!