În ziua de 05.12.2017, în jurul orelor 08:00, un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile  Bacău, după orele de program în timpul liber se deplasa spre casă  cu un mijloc de transport în comun,  a surprins o persoană de sex feminin care a încercat să-i sustragă portofelul.

Nu mică i-a fost uimirea când persoana care urma  să-i cadă victimă şi-a dat seama de intenţii şi a trecut la imobilizarea făptuitoarei tot odată  declinându-şi calitatea de militar jandarm.

Din primele verificări a fost identificată persoana ca fiind G.D. în vârstă de 43 ani, din municipiul Bacău, aceasta fiind ulterior predată unui echipaj format dintru-un poliţist şi un jandarm care executau o acţiune de combatere a furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Bacău.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţie Municipiului Bacău, pentru  a i se întocmi documentele procedurale pentru fapta susceptibilă săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 232 din N.C.P. – tentativa de furt calificat, cu aplicare în art.229 din N.C.P.