La un an de la câștigarea alegerilor, PSD și ALDE se complac în incompetență și ipocrizie.

Ajunși la putere prin vânzarea de iluzii, cele două partide nu au nici forța și nici priceperea de a pune România pe harta dezvoltării. Schimbarea Guvernului de trei ori în ultimul an, arată că atât Liviu Dragnea cât și Călin Popescu Tăriceanu sunt mai interesați de interese personale, satisfăcute prin oamenii de paie plantați în funcții publice, decât de binele general.

Cartea neagră a guvernării, ”2017, un an pierdut pentru România” este documentul realizat de Partidul Național Liberal care arată, negru pe alb, dezastrul economic în care cele două formațiuni politice ne-au împins. Acest document poate fi consultat și la adresa  http://s.go.ro/xn1kwan3 .

Datele statistice prezentate, demonstrează fără niciun dubiu, că sub guvernarea PSD – ALDE, 2017 a fost un an pierdut pentru români, iar consecințele nesăbuinței și dilentatismului se vor vedea în viitor.

La toate capitolele, România este în regres, cu o rată a inflației din ce în ce mai mare, cu o scădere a interesului investitorilor, cu salarii și pensii mărite doar pe hârtie, sau insuficient pentru a ține piept scumpirilor.

Ultimul an a demonstrat că România se îndreaptă într-o direcție greșită, pe un drum al subdezvoltării, cu o scădere a investițiiilor publice, dar a scumpirii alimentelor, carburanților, energiei electrice și gazelor naturale, un drum în care leul a ajuns la cea mai slabă cotație din istorie, în raport cu principalele valute.

Agățate de putere, cele două partide vând în contiunare iluzii, deși au pus noi biruri pe români, au suprimat investițiile și au încercat toate căile de a împovăra prin taxe și impozite suplimentare, mediul economic.

Impredictibilitatea, lipsa de soluții, dar și joaca de-a guvernarea, au făcut ca partenerii tradiționali ai României să fie rezervați în ceea ce privește viitoarea colaborare pe proiecte strategice.

Partidul Național Liberal își reafirmă poziția clară de a fi un opozant serios actualei coaliții de guvernare și militează în continuare pentru o conduită care să arate că în politica românească lucrurile pot fi făcute cu înțelepciune, iar actul de guvernare să fie realizat pentru români și nu împotriva acestora.

Considerăm că este nevoie de coagularea tuturor actorilor onești de pe scena politică și civică, pentru a stopa diletantismul și politica de conjunctură promovată de PSD – ALDE.

Ionel Palăr,

Președinte PNL Bacău