Timp de  12 zile, Asociația Valoare Plus, împreună cu un grup de voluntari, a oferit o masă și o băutură caldă persoanelor care nu au locuință și sunt nevoite să își petreacă nopțile pe strazile municipiului Bacău. 

Campania ”Ne pasă de cei ce n-au casă” s-a desfășurat cu sprijinul oamenilor care au făcut donații, dar și a voluntarilor, care, între 22 decembrie 2017 si 3 ianuarie 2018, au împărțit o masă oamenilor străzii. 

Președintele asociației, Marius Pădureț declară: 

”Nu-mi pot scoate din minte imaginea dezolantă a Crăciunului din 2016 când, trecând prin Gara din Bacău, aceasta era plină ochi cu adulți și copii care înnoptau într-un frig crâncen. Nu putem fi indiferenți la așa ceva. Chiar dacă nu-i cunoaștem pe acești oameni, nu putem fi nepăsători la suferința și condițiile inumane pe care trebuie să le îndure în fiecare iarnă, înnoptând în gara Bacău.

Din cauza acestui motiv, am hotărât să desfășurăm campania:”Ne pasă de cei ce n-au casă!”, campanie ce își propune ca în perioada 23 decembrie – 3 ianuarie să asigure câte o masă și o băutură caldă pe noapte pentru aproximativ 40 de persoane.”

Asociația Valoare Plus a ținut și un jurnal al campaniei ”Ne pasă de cei ce n-au casă”:

”Ziua 1 – 22 decembrie 2017. In seara asta am început sa împărțim un meniu cald oamenilor fără adăpost. Vom continua aceasta campanie timp de 12 zile in fiecare seara. Fiecare om are povestea lui, trista. Multumesc voluntarilor implicati.

Ziua 2 – 23 decembrie 2017.Gara din Bacau, in interior cateva persoane, dar la intrare plina de oameni care spera ca cei de la TF o sa-i lase intr-un final sa intre inauntru sa se adaposteasca de frig. Printre ei copii, multi copii,…
Am intalnit cazut in camp pe nenea Ion , cu un rucsac plin de fier vechi dar prea slabit si infrigurat sa mai ajunga la adapost. A fost o adevarata minune ca l-am vazut la timp culcat in drum printre iarba si nu l-am lovit cu masina. In postarile viitoare poate o sa va impartasim povestile lor.Multumim voluntarilor si politiei locale care ne-au sprijinit!

Ziua 3 – 24 decembrie 2017. Seara de Craciun.
– “Venim si maine seara cu mancare, ce sa-ti mai aducem?”
– “Niste pansament, ca m-au batut si am degetele zdrobite, si poate o pastila de durere……”

Ziua 4 – 25 decembrie 2017. Multumim Familiei Brasoveanu care a pregatit sarmalele !

Ziua 5 – 26 decembrie 2017. Am avut doi voluntari din Olanda o româncă și un olandez care erau în trecere prin România și s-au oferit să ne ajute o seară înainte să plece. Încurajator!

Ziua 6 – 27 decembrie 2017. Astazi am reusit sa impartim haine si incaltaminte. Multumim doamnei Dana T. pentru sprijinul oferit cu meniurile.

Ziua 7 – 28 decembrie 2017. In fiecare seara descoperim persoane noi si locuri noi unde isi petrec noaptea.

Ziua 8 – 29 decembrie 2017. In seara asta pe langa meniul cald am impartit medicamente
(pansament, fasa, apa oxigenata,rivanol)
si apa potabila. Am mai descoperit inca o persoana, “Nenea Gelu” . Doarme intr-un canton cfr parasit, la subsol, intr-o fosta toaleta.

Ziua 9 – 30 decembrie 2017. Meniuri, saltele, apa..

Ziua 10 – 31 decembrie 2017. Revelion!

Ziua 11 – 01 ianuarie 2018. Astazi am primit cadou de la oamenii fara adapost un mic Mos Craciun, suport de lumanare!!!!

Ziua 12 – 02 ianuarie 2018. Ultima din proiect. E greu sa exprim ce simt. In ultimele 12 zile am intalnit povesti de viata si oameni unici. Nume precum “Rechinul” , “Lupul” , “Ardei” ,… vor fi intodeauna un chip, un chip pe care nu o sa-l pot uita. Vom face un raport catre Primarie si dupa o perioada in care vom cantari cu seriozitate oportunitatile si posibilitatile vom hotari urmatorul pas. Multumim voluntarilor si persoanelor care au sprijinit acest proiect! Multumim.”

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”51″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/catalinb/public_html/debacau.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]