Un avion Blue Air, decolat în acestă dimineață din Bacău, a fost la un pas de catastrofă deasupra Mării Ionice.

Călătorii au trăit momente de panică când avionul a pierdut brusc altitudine şi a ajuns la 100 de metri de apă, a anunțat Digi 24.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinația Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranță, se arată într-un comunicat al companiei Blue Air.

Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului.

Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău.

Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situații, reușește să-și păstreze promisiunea în fața pasagerilor și să-i transporte în siguranță la destinație”.

Avionul a decolat la ora 8.50 și trebuia să aterizeze la 10.15 în Catania.