Potrivit prognozei meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, până la 1 martie, ora 10.00, județul Bacău se află sub avertizare meteorologică de COD PORTOCALIU cu val de frig și ger persistent, cu temperaturi maxime între -12 și -8 grade, iar cele minime fiind cuprinse între -22 și -12 grade, rafalele de vânt accentuând senzația de frig.

Pe drumurile naționale, județene și comunale de pe raza județului Bacău, Secția Drumuri Naționale Bacău, Serviciul Județean de Drumuri și autoritățile administrației publice locale acționează cu materiale antiderapante în vederea evitării depunerilor de polei și zăpadă, precum și cu utilaje pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, astfel încât să se mențină condițiile optime de circulație.

Inspectoratul de Poliție Județean efectuează acțiuni de monitorizare și dirijare a traficului, în special pe porțiunile de drum afectate de viscol, pe care se intervine pentru degajarea zăpezii, astfel încât să nu se creeze blocaje în trafic.

Cetățenii sunt rugați să adopte măsuri de protecție privind expunerea la ger, să evite deplasări în aer liber pentru o perioadă îndelungată de timp și asigurarea cu alimente de strictă necesitate, ca rezervă, pentru zilele cu temperaturi extrem de scăzute.

Participanții la trafic sunt rugați să se asigure cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și să respecte restricțiile de circulație, acolo unde acestea sunt impuse.

Se monitorizează evoluția fenomenelor meteorologice periculoase, sunt transmise în teritoriu prognozele, avertizările și înștiințările necesare pentru organizarea acțiunilor specifice în vederea protecției populației și asigurarea condițiilor de trafic.