Duminică, începând cu ora 17, se va desfășura ediția din acest an al Marșului pentru Viață în municipiul Bacău.

Se va pleca de la Biserica Sfântul Dumitru, Narcisa pe traseul – Pod Narcisa – Bulevardul Republicii – Calea Mărășești – Policlinica Veche – Casa de Cultură – Catedrala Ortodoxă «Înălțarea Domnului» (Statuia Voievodului Ștefan cel Mare).

Prin Tema acestui an, « O lume pentru viață », organizatorii doresc să transmită că scopul mișcării pro-viață este ca toți oamenii să valorizeze viața în mod firesc și să conștientizeze că valorile pro-viață sunt firești pentru om și societate. 

„Dorim să exprimăm clar că atitudinea pro-viață este NORMALITATEA, că nu se bazează pe ceva subiectiv, ci se întemeiază pe firescul lucrurilor. 

O lume normală este o lume în care o femeie în criză de sarcină este sprijinită să rezolve problemele cu care se confruntă și că o societate se dezvoltă pe măsura protejării vieții fiecărui copil și fiecărui membru al ei. 

România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți și este firesc să le acorde atenție și să le poarte de grijă”, ne-a explicat preotul Constantin Gherasim, unul dintre organizatori.