Mâine, 22 martie, Administraţia Bazinală de Apă Siret celebrează Ziua Mondială a Apei, pentru a aduce aminte tuturor cetăţenilor importanţa deosebită pe care o are apa în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor vii.

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2018 este “Natură pentru apă” şi îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natură pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă.

„Utilizarea unor soluţii bazate pe natură – revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivităţii râurilor cu luncile inundabile, împăduririle sau reîmpăduririle – reprezintă soluţii sustenabile şi eficiente în sprijinul eforturilor de a reface echilibrul circuitului apei în natură, de a răspunde efectelor schimbărilor climatice și de asigura un cadru pentru dezvoltarea durabilă a societăţii umane”, a explicat Emil Vamanu,directorul ABA Siret.

ABA Siret desfășoară până la sfârșitul lunii martie, o serie de activități în cadrul unităților de învățământ partenere, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței apei în viața fiecăruia.

Pe lângă învățarea prin joc, copiii au ocazia să afle lucruri noi despre apă prin demonstrație. Instituția pune la dispoziția elevilor laboratorul de calitate a apei, unde vor urmări diverse experimente chimice și vor cunoaște parcursul unei probe de apă, de la recoltare și până la analize specifice sau observarea de microorganisme la microscop.