Ieri, a fost lansat primului volum al cărți „Povestea mea printre avioane”. Evenimentul editorial face parte din seria evenimentelor dedicate aniversării a 65 de ani de la înființarea Aerostar.

Cartea poartă semnăturile Nicoletei Bichescu și a lui Ionuț Tomescu. Cei doi foști jurnaliști, convertiți în experți în comunicare și PR, au realizat o „poveste a poveștilor din Aerostar”, o veritabilă „cronică de familie” așa cum a numit-o președintele companiei, Grigore Filip.

Lansarea acesteia a avut loc în prezența actualilor și foștilor salariați, a conducerii Aerostar și a invitaților acestora și s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

„Am avut șansa de întâlni oameni speciali, de a afla povești neștiute, de a trăi o stare de spirit unică. ȘI de a descoperi că trăiesc mândria că aici, la mine acasă, avioanele Boeing și Airbus stau la coadă la reparații, că sofisticatele dispozitive plecate de aici echipează fregatele franceze sau că pe pista de la Bacău va ateriza F16. Am înțeles că seriozitate, performanță sunt valori care chiar au sens și în spatele cărora se află adevărați profesioniști cu viziune”, a sintetizat experiența sa printre oamenii de la Aerostar Nicoleta Bichescu.

„ O lecție de istorie predată chiar de cei care au înfăptuit-o. O bucurie accentuată de sentimentul că istoria continuă în vremuri în care în special tinerei generații îi lipsesc modelele și reperele”, a declarat Ionuț Tomescu.

„Prin această lucrare noi, cei care reprezentăm Aerostarul de azi, am vrut să manifestăm recunoștința față de toate generațiile, care în trecerea lor au contribuit la constituirea unui mediu social și cultural distinct și bine conturat în comunitatea băcăuană”, a explicat Grigore Filip, Președinte – Director General al Aerostar.