Sâmbătă 05 mai, elevii Școlii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la o acțiune de ecologizare a Muntelui Măgura, numit ”Muntele Eroilor”, pe drumul de acces spre Mănăstirea Măgura Ocnei și Monumentul Eroilor.

Cu această ocazie, elevii au luat contact direct cu locurile unde acum 100 de ani, în Primul Război Mondial, strămoșii noștri s-au jertfit în luptă, contribuind astfel la realizarea Marii Uniri.

„ Suntem cu toții conectați la evenimentele de acum 100 de ani, fie prin propria istorie a familiei, prin moștenirea comunităților locale, dar și datorită impactului asupra societății și asupra lumii în care trăim.

Având în vedere rezonanța istorică, considerăm esențială aducerea în memoria elevilor Școlii  a contribuției comunității  în înfăptuirea Marii Uniri, precum și crearea unui prilej de interacțiune și consolidare a legăturilor în comunitate, prin activități și manifestări aniversare”, se explică în comunicatul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna.