Un muncitor în vârstă de 27 de ani a murit şi doi (26, respectiv 38 de ani) au fost răniţi după ce un proiectil a explodat în comuna Asău.

”Muncitorii făceau lucrări în momentul exploziei la exploatarea forestieră din zona Ciobănuș, comuna Asău. Din primele date se pare că unul dintre muncitori a lovit elementul de muniţie cu un ciocan, cu intenția să dezmembreze proiectilul, şi din acest motiv s-a produs explozia. Echipele medicale sunt acolo şi ştim doar că un muncitor a murit şi alţi doi au suferit răni grave”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 27 de ani. ”Cei doi răniţi au fost duşi pe stadionul din Asău, pentru a fi preluaţi de elicopterul SMURD. Avem la faţa locului echipa pirotehnică a Inspectoratului, pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs acest incident tragic”, a spus Andrei Grecu.

Din primele date a reieşit că proiectilul este din timpul unuia dintre Războaiele Mondiale.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a dispus trimiterea a două elicoptere SMURD pentru cele două persoane rănite, luni seară, în urma exploziei.

„Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu ştim cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a şi ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iaşi, fie la Galaţi”, a explicat Raed Arafat.

În cele din urmă, unul dintre răniți a ajuns la un spital din Iași, iar celălalt la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Poliția efectuează cercetări pentru elucidarea evenimentului.