Spitalul Județean de Urgență riscă să rămână fără apă potabilă.

Rezervoarele se află la mai puțin de jumătate din capacitate. Estimările conducerii Spitalului arată că în noaptea de miercuri spre joi, consumul de apă ar reduce rezervele la limita de avarie. O solicitare de rezolvare a situației a fost făcută în cadrul unei ședințe a Comitetului de Urgență, unde managerul Spitalului, Adrian Popa, a solicitat ajutor pentru a reumple rezervoarele. Au răspuns solicitării atât Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cât și mai multe firme care au capacități de transport a apei potabile. ”În acest moment, în drum spre Spitalul de Urgență se află un transport de 6.500 de litri de apă îmbuteliată, cu ajutorul camioanelor pe care le avem în dotare. ISU Bacău nu are cum să ducă apă potabilă în cisterne, avem în dotare doar mașinile de intervenție, care nu sun t potrivite pentru acest scop. Dar s-au implicat firme precum cele din domeniul lactatelor, care au pus la dispoziție cisternele”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Managerul Spitalului Județean de Urgențe, Adrian Popa, a spus că dacă și Compania de Apă și-ar respecta programul promis de furnizare (în condiții limitate de două ore dimineața, două seara – n.a.), situația ar fi mai bună. ”Suntem în riscul de a ajunge la limita rezervelor. Rezervoarele noastre au capacitatea de 650 metri cubi (650.000 litri), astfel că 6500 de litri sunt departe de necesar, dar e un început bun. Dacă aceste transporturi vor continua constant, evităm situații neplăcute”, a spus managerul Adrian Popa.

În acest moment, în Spitalul Județean de Urgență sunt internați o mie de oameni doar pe internări continue, fără cele de zi.