Județul Bacău a depășit pragul de 20.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească ”Fără Penali în Funcții Publice”, necesare pentru modificarea Constituției.

Anunțul a fost făcut ieri, de președintele USR Bacău, deputatul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu pe pagina sa de facebook.

”(…) Bacăul a intrat azi în grupul județelor care au adunat 20.000 de semnături pentru Fără Penali în Funcții Publice.

Iar asta a fost posibil doar datorită voluntarilor care ni s-au alăturat în ultimele săptămâni, fie pentru a ieși cu noi în stradă, fie pentru a aduna semnături de la apropiați.

A fost o onoare să ne unim forțele cu ei pentru a face istorie!

Cu toate că numărul semnăturilor a trecut de 20.000, deputatul USR propune un nou target pentru Bacău: 30.000:

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu:Sperăm să ajungem la 30.000, pentru că am văzut că se poate. Nu doar că avem nevoie să fim acoperiți de posibilele semnături anulate, dar cu cât reușim ne adunăm mai mulți, cu atât mai puternic va fi mesajul nostru.

Așa că vă așteptăm, în continuare, până pe 20 august, la sediul nostru din strada George Bacovia nr. 10, zilnic de la ora 12h la 18h.

Noul prag este susținut și de alți membri USR care s-au implicat activ în strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească.

Andreea Negru: ”Azi e o zi tare faină! Bacăul a ajuns la 20.000 de semnături pentru #fărăpenali. A fost greu, uneori a părut aproape imposibil, dar ne-a ieșit. Ba chiar avem tupeu să visăm la 30.000 de semnături.

Pentru a putea propune modificarea Constituției, inițiativa cetățenească ”Fără Penali în Funcții Publice” sunt necesare minimum 20.000 de semnături din 21 de județe din țară. În acest moment mai sunt doar 3 județe care mai trebuie să strângă semnături.