Începând de ieri, Caravana USR care își propune să adune restul de semnături necesare pentru depunerea inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice” a poposit în Bacău.

Timp de trei zile, alături de echipa locală a USR vor fi aproximativ 15 colegi din țară.

Pentru a putea fi depusă oficial, inițiativa #Fara Penali în funcții publice trebuie să adune cel puțin 500.000 de semnături, o altă condiție fiind ca măcar în 21 de județe să fie strânse peste 20.000 de semnături/județ.

Chiar dacă s-au adunat peste 450.000 de semnături, pentru a fi îndeplinită și cea de a doua condiție, cea privind repartizarea pe județe, mai e nevoie de ceva muncă.

Potrivit USR, ar mai fi nevoie de 120.000 de semnături din 14 județe din țară pentru a se putea merge cu #Fara penali în Parlament.

Poza este făcută astăzi și publicată pe facebook de deputatul băcăuan Lucian Stanciu Viziteu.

Inițiativa se poate semna în Bacău luni seara în Piața Tricolorului, Parcul Cancicov, Parcul Nord și Parcul Catedralei, Zona URA (Republicii colț cu Aeroportului). Echipele de voluntari le puteți găsi și mâine 7 august în Kaufland (zona autogara), Piața Centrală, Piața Sud, Piața Nord cât și în zona URA.