A fost desemnat, în sfârșit, câștigătorul liictației pentru executarea așa-zisei rezerve de apă a Bacăului. Este vorba, de fapt, despre o conductă care va aduce apă și din alte surse decât cea actuală și astfel orașul va fi scutit de secetă în cazul deselor avarii din rețea. Firma respectivă este Branpis SRL, care are la dispoziție 24 de luni pentru executarea lucrării. Pe lângă conducta respectivă, în lungim e de opt kilometri de la puțurile de apă din comuna Mărgineni până la stația de tratare de la Barați, va mai fi realizată, vor mai fi realizate stații de pompare și un rezervor.

Desemnarea firmei Branpis a stârnit însă nemulțumirea senatorului Dragoș Benea, fost președinte al Consiliului Județean Bacău. ”Nefericit deznodământul achiziției pentru rezerva de apă dar comisia de licitație este suverană și decizia trebuie respectată ca atare, cu o singură excepție: dacă va fi infirmată de o eventuală contestație (…). Personal cred că erau alte societăți care m-ar fi făcut să fiu mai optimist și încrezător că lucrarea se va termina la timp sau chiar mai repede de 24 de luni.
Societatea Branpis nu are un portofoliu bogat de lucrări dificile și încheiate la timp, ba dimpotrivă.

Pentru finalizarea cu succes a acestei lucrări complexe e nevoie de un constructor cu experiență, dedicat lucrării și cu subantreprenori cât mai puternici și bine motivați.
Sper ca cei implicați în implementarea acestei investiții să reușească să absoarbă cât mai repede fondurile puse la dispoziție de Guvernul României, fără a face niciun fel de compromis în proiectare și/sau execuție” a declarat senatorul Benea.

Ultimele două avarii, survenite de la interval de patru zile, pe conducta de 60 de kilometri lungime care în prezent aduce apă din acumularea Valea Uzului, a avut loc cu mai puțin de o lună în urmă. Atun ci, municipiul Bacău a rămas fără apă opt zile sau chiar nouă zile în unele zone. Situația a provocat proteste ale băcăuanilor, în fața Primăriei.