Potrivit avertizării meteorologice COD GALBEN, emisă și pentru judeţul Bacău, de către Administrația Națională de Meteorologie, pentru ziua de 24 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 23.00, se înregistrează intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h.

În zona de munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

De asemenea, potrivit  informării meteorologice, emisă și pentru județul Bacău, de către Administrația Națională de Meteorologie, valabilă în perioada 23 septembrie, ora 23.00 – 26 septembrie, ora 08.00, se înregistrează o răcire accentuată a vremii și  intensificări ale vântului.

Răcirea vremii se va resimți în județul Bacău începând de marți, 25 septembrie,  astfel că valorile termice vor fi cu până la 8-10 grade Celsius mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că  va actualiza informațiile.