Organizația municipală a PNL Bacău i-a retras ieri sprijinul politic celui mai longeviv consilier local băcăuan  Ilie Bîrzu.

Într-o ședință a biroului politic local, organzația municipală a PNL Bacău a decis retragerea sprijinului politic pentru Ilie Bîrzu din calitatea de consilier local, cu 15 voturi pentru, 2 împotrivă și 2 abțineri.

Propunerea inițiată de domnul Daniel Miclăuș, în calitate de lider al grupului PNL din CL Bacău, a venit în urma deciziei domnului Bîrzu de a vota la ultima ședință a Consiliului Local alături de puterea PSD-ALDE-PMP proiectul de hotărâre referitor la delegarea unor servicii publice.

“Așa cum am precizat și după ce domnul Bîrzu a acționat în defavoarea PNL și a Opoziției, votând la braț cu PSD-ul o propunere dubioasă care favorizează doar interesele de grup ale primarului și amicilor săi din partid, asemenea gesturi nu mai pot fi tolerate. Este momentul ca organizația municipală să arate tuturor simpatizanților dreptei că PNL face opoziție nu doar declarativ, așa cum am tot fost acuzați. M-am ținut de cuvânt și am cerut retragerea sprijinului, iar colegii din Biroul Politic Local al organizației municipale a PNL Bacău au fost de acord cu propunerea mea”, a declarat Daniel Miclăuș, lider de grup al consilierilor locali ai PNL.