Bazinul Olimpic de Înot a trecut printr-o serie de modernizări și s-a redeschis pentru public și antrenamentele sportivilor. 

„Investițiile făcute la Bazinul de Înot în ultima perioadă vor garanta desfășurarea activităților sportive sau de agrement în siguranță și în condiții civilizate”, spune primarul Cosmin Necula.

Ambele saune au fost reparate, s-a realizat curățarea și dezinfecția celor două piscine, dar și alte lucrări de reparații și igienizare.

Spațiul destinat lucrului la rece pentru sportivii secțiilor de sărituri în apă și înot a fost utilat cu materiale specifice, necesare pregătirii acestora.

Totodată, au fost reparate, folosind materiale antiderapante omologate, platformele de sărituri de la 3, 5 și 10 metri, iar în perioada următoare vor fi achiziționate 16 blocstarturi și 2 trambuline de competiție (acreditate FINA – Federația Internațională de Natație).

În următoarea lună va fi instalat un nou sistem automat de monitorizare și tratare din punct de vedere fizico-chimic a apei. Costurile aferente achiziționării și instalării sistemului automat de monitorizare și tratare din punct de vedere fizico-chimic  este de 108.528 lei, cu TVA.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Municipiul Bacău, la Bazinul de Înot Bacău, în prima jumătate a acestui an,  se ridică la suma totală de 105.198.90 lei.