Lucian Șova, ministrul băcăuan al Transporturilor, trebuie să-și dea demisia! 

„Stadiul documentației celor două autostrăzi pentru Moldova, Târgu Mureș-Iași și Bacău – Brașov, întârzierile înregistrate în realizarea documentației pentru varianta de drum expres București-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, care ar fi trebuit să beneficieze de finanțare europeană, și, în general, starea infrastructurii rutiere din România reprezintă suficiente motive pentru care actualul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, ar trebui să își dea demisia înaintea oricărei moțiuni de cenzură”, consideră deputatul PNL  Tudorița Lungu.

De altfel, parlamentarul băcăuan a avut mai multe interpelări și luări de poziție la adresa ministrului Șova, și el originar din Bacău, și este unul dintre semnatarii moțiunii depuse de PNL, ”România sub orânduirea PSD – ruşinea Europei la infrastructura de transport”, care se va dezbate miercuri, 3 octombrie 2018, în Parlament.

Lucian Șova este ministrul perfect pentru Guvernul Dăncilă: lipsă de viziune și de implicare, promisiuni fără acoperire și o prestație generală lamentabilă. Când comisarul european Corina Crețu, membru din același PSD cu ministrul Șova, vine și își exprimă îngrijorarea față de lipsa proiectelor majore, prin care s-ar fi putut atrage fonduri europene, oare nu este un motiv suficient pentru care cineva să își dea demisia sau să fie schimbat? Am să mă limitez doar la ce a constatat Corina Crețu, colega de partid a lui Lucian Șova: probleme privind capacitatea administrativă a ministerului, birocrația, lipsa proiectelor noi și mature de infrastructură rutieră și feroviară, deși există fondurile europene necesare finanțării, fonduri care se vor pierde. Mă tot întreb: de ce alte argumente are nevoie un ministru, ca să se retragă?”, se întreabă Tudorița Lungu.

Parlamentarul băcăuan se așteaptă ca moțiunea de cenzură împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova, să fie votată inclusiv de colegii lui de partid, care sunt conștienți de problemele grave cu care România se confruntă: imposibilitatea atragerii de fonduri prin programul Programul Operaţional de Infrastructură Mare, alocări insuficiente pentru autostrăzile în lucru, fonduri infime pentru noi proiecte scoase la licitație, drumuri naționale în mare parte impracticabile, pline de gropi, cu poduri care au depășit cu zeci de ani perioada de folosință și, în general, nemulțumiri ale transportatorilor, administrațiilor locale și a tuturor participanților la traficul rutier, feroviar sau aerian.

”Infrastructura rutieră rămâne mereu repetentă și constituie aceeași veșnică piedică  majoră pentru dezvoltarea economiei naționale. Pentru zona Moldovei, ceea ce se întâmplă acum este o adevărată iresponsabilitate, ale cărei efecte le vor rsimți încă alte câteva generații! De aceea, miniștri ca Lucian Șova trebuie să plece!”, consideră deputatul liberal Tudorița Lungu.