Ieri, la Administrația Finanțelor Publice Bacău a fost Ziua Porților Deschise.

Instituția desfăşoară deja de câţiva ani, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, sesiuni de educaţie fiscală sub forma unor lecţii deschise în cadrul unităţilor de învăţământ din ciclurile primar şi gimnazial.

„Anul acesta ne-am propus să sporim gradul de acces, transparenţă şi interacţiune cu viitorii contribuabili, prin organizarea unui eveniment denumit Ziua Porţilor Deschise, în ziua de Marţi, data de 27 Noiembrie 2018, în intervalul orar 10:00 – 16:00, la sediul AJFP Bacău din Municipiul Bacău str. Dumbrava Rosie nr. 1-3”, se arată într-un comunicat al AFP Bacău.

„Ca urmare am fost vizitați de un număr de 60 elevi clasa a VII-a de la Școala Gimnaziala “Spiru Haret” Bacău îndrumați de prof. Vasile Constantin și prof. Adelina Teodora, și un alt grup de 60 elevi clasele a V-a și a VI – a de la Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacău coordonați de prof. Frâncu Daniel și prof. Botezatu Iuliana cărora ne bucuram ca le-am putut oferi posibilitatea de a afla lucruri noi și de a vizita structurile specifice ale ANAF.

Suntem de opinie că aceste demersuri, coroborate cu  prezentările interactive deja cunoscute din întâlnirile precedente, vor contribui la consolidarea unei conduite fiscale adecvate și vor avea un aport în formarea copiilor ca viitori oameni maturi și responsabili”, se mai arată în același comunicat.