Montarea unei mochete verzi în loc de gazon, într-o zonă de lângă Piața Centrală din Bacău, a iscat un val de ironii și discuții aprinse printre băcăuani, astfel că mediul on-line a fost dominat net de acest subiect în ultimele două zile.

Inițiativa montării i-a aparținut departamentului ”Spații Verzi” din cadrul Primăriei, care și-a motivat opțiunea prin faptul că în zona respectivă, foarte circulată, nu a rezistat niciodată iarba naturală.

În general, opiniile au fost negative, iar unii dintre cei mai fericiți au fost câinii, care nu au ezitat să își facă nevoile pe noua mochetă. O opinie radicală împotriva inițiativei celor de la ”Spații Verzi” a avut-o chiar primarul Bacăului, Cosmin Necula.

”În ultimele 24 de ore, subiectul amplasării de gazon artificial pe câteva zeci de metri pătrați într-o zonă intens circulată la Piața Centrală a stârnit, pe bună dreptate, polemici aprinse. Experimentul imaginat de cei din Direcția Spații Verzi va rămâne doar un experiment. În Bacău, cât timp voi fi primar, spațiul verde nu va fi invadat/înlocuit de mochete, carpete, covoare fermecate de iarbă etc. Gazonul sintetic își are utilitatea sa, dar nu pe post de înlocuitor de iarbă. În cursul săptămânii viitoare, vom remedia situația respectivă, găsind o soluție în respect față de mediu și față de cetățeni”, spune primarul Necula.

La ora publicării acestui material mocheta fusese deja ridicată.
(foto credit: Radu Danut)