Chiar dacă viața este o multitudine de vise, speranțe, realizări, eșecuri sau deziderate, un simplu moment ne poate schimba cu mult percepția asupra bunurilor și oamenilor de lângă noi, ne poate arăta un alt sistem de valori față de cel în care am crezut sau pe care l-am urmat.

Un mic exemplu este o zi de iarnă, în luna decembrie când Alexandra, colega noastră împreună cu băieţelul ei, au trăit cea mai frumoasă lecţie de viaţă. Totul a început într-o simplă zi la cumpărături, în momentul în care a întâlnit-o pe Mirela şi cei trei copii ai săi.

 Mirela este o tânără de 30 de ani, greu încercată de greutăţile vieţii, care locuieşte în Tg.Ocna într-o singură cameră închiriată, ea fiind orfană şi crescând într-un Centru de plasament până la vârsta majoratului. Mirela a visat întotdeauna la o familie, însă viaţa i-a oferit trei copii, doi băieţi gemeni: Darius-Cătălin şi Eduard Florin în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de trei ani pe nume Anne-Marie, pe care îi îngrijeşte şi educă singură, fiind abandonţi de tată. Cei doi băieţei i-au atras atenţia  colegei noastre  în timp ce se afla  în faţa unui supermarket  şi o rugau pe mama lor să le cumpere câte o pungă de pufuleţi :

– Mami, te rog cumpără-ne o pungă de pufuleţi!

-Dragii mei, nu avem bani!

 Alexandra, auzind acestea s-a întors şi le-a oferit o sumă modică de bani celor doi băieţei. Aceştia, bucuroşi au intrat în supermarket şi au cumpărat câte o pungă de pufuleţi, iar restul de bani i l-a udat mamei spunând:

-Uite mami restul, să avem bani de pâine pentru mâine!

 Cei doi băieţi, Darius Cătălin şi Eduard Florin au oferit la rândul lor o lecţie de bunătate  şi băieţelului Alexandrei, servindu-l şi pe acesta din punga lor de pufuleţi.

 Această poveste nu a impresionat-o doar pe Alexandra, ci şi o întreagă unitate de jandarmi, care s-a mobilizat şi a contribuit benevol cu alimente, haine, jucării şi cărti pentru a aduce bucurie în sufletul acestora.

Jandarmii s-au deplasat, ieri 16 decembrie a.c la locuinţa acestora, împreună cu Moş Crăciun, oferindu-le multe cadouri, dar şi încrederea, speranţa şi prietenia lor.

Mirela a mulţumit tuturor jandarmilor care s-au gândit să o ajute şi le-a spus că “Dumnezeu lucrează prin oameni.” Ea le doreşte sănătate tuturor pentru că este cel mai important lucru şi visează că într-o bună zi vor avea un cămin doar al lor.