Liberalii băcăuani susțin că au fost cu un pas înaintea PSD în ceea ce privește infrastructura Moldovei.

Într-o conferință de presă susținută la fârșitul săptămânii trecute, parlamentarii liberali au explicat de ce au fost printre inițiatorii legii privind Autostrada Unirii, Iași-Târgu Mureș, dar și de ce au avut inițiativa privind o lege similară privind autostrada A13 Bacău-Brașov.

„Noi am avut și o decizie în Biroul Politic Județean Bacău, prin care cele două obiective sunt susținute fără niciun fel de diferențe”, a declarat deputatul Ionel Palăr.

„Nu am promovat proiectul pentru Bacău-Brașov înaintea celui Iași –Târgu Mureș, pentru că totul are o logică, s-a stabilit în PNL susținerea unui proiect major de Centenar, autostrada Unirii. PNL și-a asumat în întregul său acest proiect, o lege manifest. După ce a trecut acest proiect, am inițiat,împreună cu colegi de la alte partide, și proiectul Brașov-Bacău. Nu cred să existe un băcăuan care să nu dorească autostrada Bacău-Brașov”, a explicat Tudorița Lungu.

Parlamentarii liberali au mai susținut că ambele proiecte se pot face, unul nu îl exclude pe celălalt, mai ales că există finanțare din fonduri europene.

Parlamentarii Partidului Național Liberal, atât din Bacău cât și cei din Moldova, au stabilit să aibă o abordare unitară privind investițiile în ceea ce privește infrastructura în Moldova.