Prefectura Bacău și asociația Bronx People au decis să reediteze campania „Gătim pentru oamenii străzii” într-o variantă îmbunătățită.

„Dacă în 2017 au fost mici sincope, anul acesta vom încerca să fim mai activi și să avem mai mulți beneficiari, a declarat Maricica Luminița Coșa, prefectul județului la conferința de presă în care a fost anunțat evenimentul. Prima noutate ar fi că evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile.

„Vor fi pregătite 500-600 de sandwich-uri și vom găti ciorbă de pui și gulaș”, a declarat Daniel Zodian, președintele al Asociației Bronx People. Tot el a dezvăluit a doua noutate: de acestă dată voluntarii vor găti sub directa supraveghere a maestrului bucătar Petrișor Tănase.

Un alt bucătar care a fost în finala competiției «Chefi la cuțite» va pregăti 400 de brioșe.

Distribuirea alimentelor va avea loc pe 17 decembrie, de la ora 15, în parcarea de lângă stadion.

Campania va fi organizată cu participarea structurilor de ordine – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea Mobilă de Jandarmi – și al instituțiilor din sănătate, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

La ediția din acest an s-au implicat direct cei de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bacău. Ei se vor ocupa de anunțarea beneficiarilor campaniei: persoanele fără adăpost și familiile defavorizate.

Este foarte posibil să-l vedem și pe Cosmin Necula, primarul municipiului gătind sau împărțind alimente oamenilor străzii. Anunțul a fost făcut de șefa DAS, prezentă la conferința de presă.

Tot o noutate este că în parcarea stadionului vor fi instalate corturi pentru colectarea și distribuirea de bunuri donate (pături, pilote, haine groase, încălțăminte etc.).