În perioada 29 noiembrie-02 decembrie, la Bacău, Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău au desfășurat o serie de activități dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Aceste activități, care au avut loc pe parcursul mai multor zile, având unic scop sărbătorirea Marii Uniri.

Vi le vom prezenta așa cum ne-au fost trimise într-un comunicat de presă semnat de Ion Mitrofan, președintele GITB.

Activitățiler realizate:

-Participarea GITB la simpozionul „CENTENARUL MARII UNIRI EXPOZIȚIE ȘI SIMPOZION” organizat de Asociația Refugiaților din Basarabia, Bucovina și Herța la COMPLEXUL MUZEAL „IULIAN ANTONESCU” BACĂU,  alături de MINISTERUL CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE, CONSILIUL JUDEȚEAN BACĂU și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BACĂU

Flashmob cu tematica „România 100.  Mai uniți, Mai puternici”.

-Recital a poeziei „Scrisoare de peste prut” de Grigore Vieru. În contextul Centenarului Marii Uniri Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău ține să reamintească ca teritoriul Basarabiei a făcut parte din Marea Unire.

Plecarea la Alba Iulia, eveniment organizat în parteneriat cu  Primăria Municipiului Bacău și Universitatea „ Vasile Alecsandri” din Bacău. La această unică și specială sărbătoare,  50 de voluntari din Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni , alaturi de Federația Asociaților de Basarabeni din România  a organizat o unire de comemorare a Marii Unirii la locul istoriei, la Alba-Iulia.

Joc de intelegență. Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău a invitat tinerii erudiți din Basarabia la un joc intelectual cu tematica România Mare. 

– Ultimul eveniment fiind o proiecție de film (filmul basarabean Văleu,Văleu nu turna”)