Parlamentarii liberali băcăuani, Tudorița Lungu și Ionel Palăr și-au prezentat amendamentele pe care le vor face la dezbaterea bugetului pentru 2019 într-o conferință de presă organizată vineri, la care a participat și europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

„Autostrăzile Iași-Târgu Mureș și Bacău – Brașov rămân prioritățile noastre, ale deputaților PNL de Bacău și am formulat amendamente pentru alocarea în acest an a sumelor necesare studiilor de fezabilitate.

În ciuda tuturor declarațiilor, banii nu au fost alocați, iar parlamentarii PSD de Bacău sunt în situația caraghioasă de a formula amendamente la bugetul propriului guvern!

Nu pot să nu mă întreb: de ce nu au făcut demersuri până acum pe lângă cei care au construit bugetul? Sau au făcut și nu i-a ascultat nimeni, ceea ce arată că avem de-a face și cu un guvern iresponsabil, și cu organizație PSD Bacău care nu mai are niciun cuvânt de spus!”, a declarat Tudorița Lungu.

„Refacerea și consolidarea unor școli, biserici și alte obiective de patrimoniu din județul Bacău, amenajarea râurilor Trotuș, Trebeș și Urmeniș, modernizarea DN 11 Bacău-Onești, branșamente de gaze și energie electrică la blocuri ANL, săli de sport, așezăminte culturale, acestea sunt amendamentele pe care le vom susține la bugetul propus de actualul guvern. Un buget care a stârnit proteste și nemulțumiri, pentru că este gândit discreționar și iresponsabil, fără să țină seama de nevoile comunităților și nici de perspectivele de dezvoltare ale României”, a enumerat deputata băcăuană.

Ea a explicat și de ce este convinsă că demersurile Opoziției sunt eficiente chiar dacă nu trec la vot în Parlament.

„Amendamentele pe care parlamentarii de Bacău le-au depus în 2018 la bugetul de stat au fost respinse, dar presiunile pe care le-am pus permanent a făcut ca acestea să nu poată fi ignorate. Și am să mă limitez doar la două exemple: podul peste Trotuș de la intrarea în Onești și refacerea DN 11, Bacău-Onești. Amendamente respinse, dar ambele obiective au intrat în execuție. 
Este drept că din opoziție devine mai dificil să miști lucrurile, dar nu este nimic imposibil”, a explicat Tudorița Lungu.