Cei 11 consilieri ai Partidului Național Liberal au protestat față de modul în care banii județului s-au împărțit către comunități și nu s-au prezentat la ședința Consiliului Județean Bacău, convocată pentru sâmbătă, 23 martie 2019. 

Ei l-au desemnat pe Cezar Olteanu să le prezinte punctul de vedere și să formuleze amendamente care să echilibreze situația anormală creată de PSD. 

Ca în fiecare an, banii au fost împărțiți nu în funcție de nevoile comunităților, ci pe criterii politice, care au ținut cont de apartenența primarilor la o anumită formațiune.

„Pentru că banii de la centru către județe s-au distribuit prin legea bugetului pe anul 2019 în mod egal, liberalii au solicitat, prin vocea lui Cezar Olteanu, ca acest criteriu să fie aplicat și local, de la județe, către unitățile administrativ-teritoriale. 

Un lucru care nu s-a întâmplat și care a dus la apariția unor mari nemulțumiri în rândul liberalilor. 

Din cele 24 de primării din județul Bacău conduse de primari liberali, niciuna nu a primit sumele solicitate și necesare pentru buna funcționare și pentru dezvoltarea comunității, în timp ce primăriile conduse de PSD au fost răsfățate cu fonduri suficiente” – se arată într-un comunicat al PNL Bacău.