Cetățenii interesați să achiziționeze abonamente pentru parcările publice din municipiul Bacău se pot prezenta la ghișeele din Piața Centrală și Piața Sud, de luni până vineri, în intervalul 8.00-18.00.

Abonamentele sunt în valoare de 49 lei/ lună, 203 lei/6 luni sau 355 lei/an.

Acestea permit posesorilor dreptul de staționare în oricare din parcările publice din municipiu pe perioada de valabilitate a abonamentului.

Acestea pot fi solicitate atât de persoane fizice cât și de persoane juridice și vor cuprinde numărul de înmatriculare al autoturismului, perioada de valabilitate și indicații privind expunerea abonamentului într-un loc vizibil, astfel încât datele de identificare să poată fi observate cu ușurință.

Staționarea în parcările publice din municipiu se taxează în timpul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-18.00. După ora 18.00 și în weekend, posesorii de autovehicule pot staționa gratuit în parcările publice.

În municipiul Bacău există 16 parcări publice cu plată (SMS, aparat de taxat, abonament) și 2 parcări rapide (Piața Centrală și Piața Sud) prevăzute cu bariere, unde taxarea se efectuează la ieșire, în funcție de durata de staționare.

Pentru o oră de staționare în parcările publice prevăzute cu aparate de taxare, utilizatorii vor achita 1,5 lei. În parcările care nu sunt prevăzute cu aparate de taxare, plata se efectuează prin SMS la 7420 (0,42 euro/h). În parcările prevăzute cu barieră, utilizatorii vor achita 1,5 lei/h în primele 2 ore de staționare.