Un proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal ar putea elimina inechitățile dintre salariații din sectorul public și cel privat, în ceea ce privește acordarea  voucherelor de vacanță, a declarat, la Bacău,  Ludovic  Orban, președintele PNL.

”Vorbim despre o inechitate între salariații din sectorul public și cel privat, care ar putea dispărea dacă acest proiect de lege va trece”, a spus Ludovic Orban.

”Nu este normal ca numai salariații din sectorul public să beneficieze de aceste vouchere. Considerăm că, pentru a exista o egalitate între salariații din sectorul privat și sectorul public, este obligatoriu ca și angajații din sectorul privat să primească aceste vouchere de vacanță, care să le permită să beneficieze de o vacanță care să fie plătită din aceste vouchere”.

Același proiect de lege mai prevede că toate cheltuielile cu voucherele de vacanță acordate salariaților vor fi deductibile, astfel încât să nu existe o presiune financiară asupra angajatorilor.

”Pentru a permite companiilor să nu aibă costuri suplimentare prin acordarea acestor vouchere de vacanță angajaților din mediul privat, am inițiat o modificare a legii prin care cheltuielile cu voucherele de vacanță să fie deductibile”, a mai declarat Ludovic Orban.

De aceste prevederi ar putea să beneficieze peste cinci milioane de angajați din sectorul privat.