De ziua Jandarmeriei, trei subofițeri și un ofițer au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. Festivitatea a avut loc astăzi, începând cu ora 08.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Bacău.

Inspectorul şef al unităţii, colonelul Adrian Luca, a prezentat ordinele de avansare şi i-a felicitat atât pe cei avansaţi în grad cât şi pe cei recompensaţi.

Un ofiţer a fost avansat de la gradul de locotenent la gradul de căpitan, iar trei subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, astfel: doi subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, un subofiţer de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef.

Pentru rezultate bune şi foarte bune obţinute în activitate şi pentru preocuparea permanentă în domeniul pregătirii profesionale au fost acordate recompense personalului unităţii constând în mulţumiri, felicitări precum şi citarea prin ordin de zi pe unitate.

Jandarmeria Română sărbătoreşte astăzi, 3 aprilie 2019, 169 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.