Tradițional, al doilea show al Andrei de la Teatrul de Vară din Bacău, a fost un succes incontestabil.

Trei ore, cât a ținut spectacolul în fiecare zi, artista a cântat piese din toate regiunile țării; doine, sârbe, hore, și a fost aplaudată îndelung după fiecare moment.

De pe scena spectacolului „Tradițional“, s-a văzut sufletul frumos, strălucitor, al publicului român. S-a văzut că ne place să fim o familie, că iubim piesele din folclor, că știm să ne fim alături la bine și la greu. Îți mulțumesc, Bacău, pentru cele două seri de poveste românească autentică!”, a spus Andra.

Nume mari ale muzicii i s-au alăturat Andrei la aceste spectacole. Andra a invitat artiști consacrați pentru genuri muzicale diferite pentru a oferi o experiență cât mai bogată, pentru toate gusturile. Publicul a fost încântat de artiști de muzică populară, muzică ușoară, pop, dar și hip-hop.
9 invitați au urcat pe scena din Bacău. Constantin Enceanu, Uddi, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora si Săndel Mihai, Ionuț Fulea, Adrian Daminescu, Veta Biriș, toți aceștia fiind acompaniați de Orchestra Fraților Advahov, care a numărat 40 de membri. Pe lângă aceștia, și bandul artistei a contribuit la atmosfera de sărbătoare.

“Tradițional“ a început cu proiecția unei înregistrări video cu Constantin Brâncuși, sculptorul vorbind despre pasiunea sa, arta sa, mesajul său. Andra și-a dorit să îi aducă astfel un omagiu acestui respectat artist, considerat a fi unul din cei mai influenți ai secolului XX.

Un alt moment extraordinar a fost cel dedicat Mariei Tănase, unul dintre marii idoli ai Andrei, artistă cu care este adesea comparată, spre măgulirea ei. Colajul de piese din repertoriul Mariei Tănase a emoționat foarte mult.
Andra a creat alături de Adrian Daminescu un moment foarte emoționant. Cei doi au cântat “România”, un cântec cu un mesaj tulburător, de suferință pentru problemele cu care se confruntă țara, iar publicul a aplaudat minute în șir interpretarea lor plină de pasiune.

Mioara Velicu a fost de departe invitata preferată de moldovenii din sală în ambele seri. Cântecele interpretate în dulcele grai dar și glumele artistei au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Show-ul a fost susținut de două trupe de dansatori profesioniști, una pe scenă- cea a lui Nea Mărin și cea din sală, unde 20 de dansatori profesioniști de la Busuiocul din Bacău și-au dat măsura valorii lor spre încântarea publicului.

Pentru show, Andra a ales ținute speciale, inspirate din portul tradițional românesc. Artista și-a făcut apariția desculță, într-o rochie autentică, veche de 60 de ani, dar recondiționată. Pentru momentul dedicat Mariei Tănase, Andra a optat pentru o bluză cu mâneci ample, fustă și fota argintie, toate cu multe perle. Toate cele 6 ținute folosite au accente moderne, sunt reinterpretări ale costumelor populare.

A fost un spectacol-eveniment, un omagiu adus muzicii care face inimile romanilor să bată în același timp, pentru aceleași vise.