Tudorița Lugu, deputat PNL de Bacău, atrage atenția asupra faptului că majoritatea contractelor semnate de primării prin Programul Național de Dezvoltare Locală au devenit nesustenabile și inoperabile, ca urmare a majorării prețurilor, în special la materiile prime.

Aceasta a dat ca exemplu contractul de execuție pentru repararea podului de peste râul Trotuș, de la Onești.

”În repetate rânduri am atras atenția cu privire la gradul avansat de degradare al podului de peste râul Trotuș, în orașul Onești. Aceasta este singura cale de legătură cu partea de sud a Ardealului, iar podul a ajuns un adevărat pericol, o catastrofă putându-se întâmpla oricând. În toamna lui 2018, fotografi, cameramani, oficiali PSD, cu toții la semnarea contractului de execuție. Astăzi, aflăm că prețul, mai mare cu cca. 25-30%, îl determină pe constructor să amâne începerea lucrărilor”, a declarat, îngrijorată de această situație, Tudorița Lungu.

În opinia deputatului liberal, diferențele de preț vor trebui acoperite de comunitățile locale, ceea ce înseamnă că alte investiții publice vor fi afectate.

”PNDL-ul, acest plan triumfalist, al cărui principal scop a fost ținerea sub papuc a primarilor PSD și șantajarea celor din opoziție, începe să devină nefuncțional, pentru că nu mai sunt bani. Pentru că efectele negative ale OUG 114 au început să se vadă, iar în primele trei luni România a pierdut miliarde de euro. În aceste condiții, este greu de crezut că guvernul va acoperi diferențele de preț pentru PNDL, acestea urmând să fie suportate tot de comunitățile locale”, a explicat deputatul liberal.

Tel./Fax 0334/405680; e-mail: pnl.bacau@yahoo.com Str. Ștefan cel Mare, Nr. 11, Mun. Bacău  

Tudorița Lungu consideră că efectele negative ale politicii economice ale actualului Guvern se vor resimți și în plata pensiilor și salariilor din sistemul bugetar, dar că, în continuare, politicienii puterii sunt mai degrabă interesați de ședințe foto decât de găsirea soluțiilor.

Aceasta a dat ca exemplu recentele vizite ale miniștrilor PSD pe două din șantierele Bacăului, cele de la Insula de Agrement și Spitalul Municipal, șantiere pe care, în continuare, nu se  întâmplă mai nimic.