Conducerea Pro România a avut sâmbătă o întâlnire cu membrii și simpatizanții din Bacău.

Împreună cu fostul premier Victor Ponta, preşedinte al partidului PRO România și cap de listă pentru alegerile europarlamentare, au mai urcat pe scena de la Ateneu Corina Creţu, actual europarlamentar şi candidat pentru alegerile din 26 mai, Iurie Leancă, fost premier al Republicii Moldova, al patrulea pe lista PRO România pentru un loc în Parlamentul European.

În conferința de presă organizată la finalul întâlnirii Ponta şi Leancă au răspuns la întrebărilor adresate de ziariştii prezenţi, oferind astfel o imagine mai exactă a PRO România. Astfel, Victor Ponta și-a poziționat clar partidul în favoarea Uniunii Europene. El a susținut că viitorii europarlamentari ai Pro România vor milita pentru repoziționarea României în interiorul UE.

 Din punct de vedere politic, Ponta s-a poziționat clar anti-PSD și împotriva politicilor antieuropene duse de partidul de guvernământ, deși partidul este poziționat în stânga eșichierului politic. El i-a enumerat aici doar pe Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Victor Ponta susținut că atunci când erau colegi a avut o bună colaborare cu liderii PSD Bacău enumerându-i pe Gabriel Vlase, Dragoș Benea, Viorel Hrebenciuc și Lucian Șova.

Ponta a mai declarat că după 26 va trebuie să fie atent la cine va fi primit în Pro România.