În perioada 23-26 mai 2019 Club Offroad Dacii Liberi Bacău organizează la Slănic Moldova, pentru al cincilea an consecutiv, Trofeul Dacii Liberi, prima etapă din Campionatul Național de Offroad din România.

Desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Comisiei Naționale de Offroad din România, etapa de la Slănic Moldova deschide sezonul competițional românesc. Sunt așteptate la start peste 60 de echipaje din toate clasele.

Slănic Moldova este o zonă îndrăgită de pasionații de off-road din Romania, datorită munților nu prea înalți și văilor adânci, cu ape vii, unde vântul șuieră ca un nebun, iar pâraiele îl îngână cu spor.

Descoperi peisaje unice, cu urcări și coborâri în care troliile sunt cei mai buni prieteni, dar și drumuri încurcate care provoacă abilitățile echipajelor de a desluși tainele navigației.

Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta concursul va fi structurat pe 6 clase: Standard A (autovehicul cu capacitate cilindrică până în 2000 cm³), Standard B (autovehicul cu capacitate cilindrică peste 2000 cm³), Standard C (autovehicul cu tracţiune 4×4 derivat dintr-un autovehicul fabricat în serie, a cărui masă maximă autorizată nu depăşeşte 3500 kg), Open SSV (autovehicule de tip side by side), Open și Extrem (mașini modificate atât la formă, cât și la sistemele de frânare, direcție, suspensie și tracțiune față de mașinile de serie, sporind considerabil performanțele de cățărare și anduranța).

Ziua de joi, 23 mai, este destinată primirii concurenților și verificărilor tehnice și administrative.

Startul primei zile de concurs se dă vineri, 24 mai, ora 10, urmând ca la lăsarea serii să se pornească în proba specială Noaptea Nemirei, în care echipajele își vor testa abilitățile de orientare și navigare înfruntând întunericul.

Sâmbătă, 25 mai, la finalul traseului aferent celei de-a doua zi de concurs, va avea loc proba superspecială Trial, un spectacol intens, deosebit și fascinant dedicat publicului larg.

Trofeul Dacii Liberi se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc duminică, 26 mai, începând cu ora 10.30, în Parcul Central. Vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasă. În plus, toți cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o Diplomă de participare.