Deputatul Varujan Vosganian și-a făcut vineri campanie în Bacău. El este candidatul din zona Moldovei cel mai bine situat pe lista ALDE.

La conferința de presă organizată la sediul filialei partidului alături de el au fost prezenți Constantin Avram, deputat și președintele ALDE Bacău, ministrul Viorel Ilie și Sorin Umbrărescu, candidatul băcăuan la alegerile europarlamentare.

Vosganian a vorbit despre obiectivele prioritare ale formațiunii politice pe care o reprezintă.

El a susținut că va avea grijă de „alocațiile financiare pentru zona Moldovei”. Este vizată, de exemplu, modernizarea drumului Tișița-Albița-Chișinău, dar și solicitarea ca finanțările pentru România, în general, să sporească.

Apoi a Vosganian a susținut o pledoarie pentru îmbunătățirea sistemului juridic românesc. Vosganian a declarat că va solicita premierului Viorica Dăncilă date exacte pe care, apoi, ALDE să le transmită UE: numărul total al dosarelor mai vechi de 2016, al celor în care s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală, al dosarelor nefinalizate, al arestărilor preventive, al achitărilor decise în prima instanță și al achitărilor definitive. Asta ca să afle Timmermans, Weber și Verhofstadt cum s-a făcut justiție în România.

Despre referendum  Vosganian a susținut că este „un simulacru” menit să asigure intrarea în campanie a președintelui Iohannis și din acest motiv el nu va vota.