Vineri, 31 mai 2019, ora 18.00, în sala Muzeului de Artă Contemporană a Centrului de Cultură „George ApostuBacău, va avea loc prezentarea publică a două proiecte de dans contemporan: ‘A dance to keep you company’ – concept Andreea Novac și ‘Don’t take it personally’ – de Irina Marinescu.

   Cele două proiecte au fost realizate în cadrul programului de rezidenţă de dans contemporan „Gabriela Tudor” organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” și Asociația Forum Dança din Lisabona. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

   Unul dintre proiecte, ‘A dance to keep you company’ este conceput de Andreea Novac (coregraf și performer) care a studiat Coregrafia la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Este pasionată de educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ.

  „Cu acest proiect mi-am dorit să mut accentul dinspre autorul unic înspre autorul colectiv, spre calitatea transmisiei şi subiectivitatea receptării, pentru a evidenţia un timp şi un spaţiu al perspectivelor şi abordărilor diferite, doar parţial auctoriale, puse într-un singur context.” (Andreea Novac)   

   Cel de-al doilea proiect, ‘Don’t take it personally’ este conceput de Irina Marinescu (coregraf și performer) care și-a început educația nonformală în 2009 în cadrul a numeroase ateliere de dans. Din 2017 este cofondatoare a asociației Developing Art.

   „Fiecare emoție puternică are la bază un impuls de a acționa. Ce alegeri facem într-un mediu tehnologizat, în continuă și rapidă schimbare? Pornind de la descoperirile făcute de către neuroștiința afectivă (Joseph LeDoux și Antonio Damasio) și adunând diferite povești personale, se conturează începutul unei invitații la dialog între corpul fizic și cel emoțional: ’Don’t take it personally’.” (Irina Marinescu)

   Programul cultural pentru anul 2019 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european”.