Astăzi, 5 iunie, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Bacău s-au întâlnit cu elevi ai Șolii Gimnaziale ,,Alexandru Ioan Cuza”  în vederea organizării unei activități de prevenire și informare.

Jandarmii le-au prezentat elevilor materiale informative referitoare la riscurile şi situațile care pot apărea, anumite fapte cu caracter contravenţional sau penal la care pot fi expuşi în activităţile cotidiene. De asemenea, au fost prezentate situaţii cu care jandarmii s-au întâlnit pe timpul desfăşurării misiunilor specifice de ordine şi siguranţă publică, în scopul evitării acestora, precum şi conştientizării faptului că, de foarte multe ori, cunoaşterea lor poate evita apariţia sau efectul nedorit pe care îl au.

Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea prevenirii consumului de alcool sau substanţe stupefiante, săvârşirii unor fapte ilegale, abordării unui comportament adecvat la şcoală şi în societate.

La finalul activităţii elevilor le-au fost prezentate câteva materiale cu privire la locul şi rolul unităţii în domeniul menţinerii şi asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi oferta educaţională în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne sau ale Ministerului Apărării Naţional (pentru M.A.I.) -sesiunea 2020.