„Nu cred că se putea mai mult ca organizare și determinare. Organizația PSD Bacău a muncit așa cum trebuie să muncească o organizație serioasă în campania din luna mai. Rezultatul pe județul Bacău nu a fost nicio surpriză. Noi nu am avut nicio surpriză, nici plăcută, nici neplăcută. Asta înseamnă realism”, a declarant vineri senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.
Afirmațiile au fost făcute după o întâlnire a liderilor PSD din județul Bacău pentru analiza campaniei electorale și a rezultatelor acesteia.
„Ne-am tras învățămintele din ziua de 26 mai și mergem mai departe. Politic, viitorul este în mișcare și nu-l putem anticipa acum.
Nu putem pune rezultatul doar pe seama unei teze sau a unei persoane. De jos până sus există culpe, mai mari sau mai mici, de la organizarea în ziua votului și oamenii din secțiile de vot până la instituții care nu relaționează corect cu cetățenii și proiecte care puteau fi finalizate mai repede”, a mai declarant senatorul.
PSD a obținut 27,8% din voturile locuitorilor județului Bacău, fiind la mai puțin de jumătate de procent de a pierde primul loc în fața liberalilor, dar pierzând dezastruos două din fiefuri, Bacăul în favoarea USR și Târgu Ocna în detrimentul PNL. Social democrații au pierdut serios teren la Onești sau Buhuși.