CFR a anunțat demararea un proiect de modernizare pentru 47 de stații de cale ferată din țară, printre care și Gara Comănești.

Proiectul face parte din Programul Operaţional Infrastructură Mare și are ca scop asigurarea unor servicii de calitate intr-un spațiu modern, adaptat cerințelor pieței și nevoilor călătorilor.

S-a pus accent deosebit pe: modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor și asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilație și încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 24 staţii CF este de 9.711.250 RON fără TVA.

Gara a fost construită pe vremea când orașul Comănești era moșie a familiei Ghika și a fost ridicată de inginerul Elie Radu, inspirat după modelul gării din Lausanne, Elveția. A fost declarată monument istoric aflat pe teritoriul orașului Comănești.

Sursă foto: ro.wikipedia.org