În județul Bacău s-au înregistrat daune în 50 de localități din cauza ploilor torențiale. Astfel au fost afectate 70 de locuințe, 6 poduri, 29 de podețe și 83 de porțiuni de drumuri. Mai mult de atât, 2 persoane au fost evacuate pentru a nu fi prinse de apă.

„Echipe ale ISU au acționat pentru protecția persoanelor și evacuarea apei din zonele afectate, arată Carmen Cioltan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului. Echipe ale Del Gaz Grid au intervenit pentru remedierea defecțiunilor în alimentarea cu energie electrică. În prezent mai sunt 589 de consumatori nealimentați, în 3 localități: Boiștea de Jos, Boiștea de Sus, Viișoara.”

Atenția va rămâne sporită, în următoarele zile, în special pe localitatea Slănic Moldova și zona de graniță cu județul Vrancea. Sunt mobilizate, în continuare, forțele de intervenție pentru acțiuni operative, în funcție de necesitate.

Prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, a declarat că este asigurată permanența în județ și s-a acționat operativ pentru diminuarea efectelor negative.

Codul portocaliu a fost prelungit până marți, la ora 24, pentru județul Bacău.

Sursă foto: radioiasi.ro