În data de 24 iunie, 2019, la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din Bacău au fost aduse trei icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului cu pruncul Iisus: Icoana făcătoare de minuni de la Trifești, Icoana Pantanassa, de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Icoana Maicii Domnului de la Chicerea.

De aici, tineri cu steaguri tricolore îmbrăcați cu în veșminte populare, călugări și călugărițe, preoți și enoriași au mers în procesiune spre biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel unde în cântări religioase le-au depus pe acestea spre închinare în Altarul de Vară al parohiei.

Icoanele vor rămâne la acest lăcaș de cult spre închinare până sâmbătă 29 iunie 2019.

Ceremonialul a continuat cu acordarea, din partea IPS Ioachim, a unor diplome de excelență profesorilor, studenților și elevilor universităților și colegiilor băcăuane, pentru rezultatele din anul de învățământ 2018-2019.

Părintele Vicar Pimen Costea a transmis bucuria și prețuirea față de profesorii care au semănat învățătura și înțelepciunea în mintea și sufletele tinerilor. Activitatea s-a înscris în proiectul eparhial ”Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți”.

” Învățământul băcăuan  apreciază implicarea și susținerea pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului o arată față de elevii merituoși din județul Bacău. Este cel de-al șaselea an consecutiv de când sunt premiați șefii de promoție  şi profesorii din conducerea colegilor și liceelor din județ, şi anul când este remarcată excelență universitară, dar şi cea postuniversitară băcăuană. Biserica încurajează tinerii, prețuindu-le munca derulată de-a lungul anilor de studiu. Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Protopopiatul Bacău a făcut din această premiere o tradiție a respectului și prețuirii valorii din învățământul băcăuan. ”, a menționat preotul Adrian Alexandrescu, inspector de specialitatea Religie în cadrul ISJ Bacău.