Astăzi, 6 iunie, în Parcul Unirii – 1 decembrie, s-a organizat Ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor. Manifestarea a fost organizată de Garnizoana Bacău, în colaborare cu Filiala ,,Col. Corneliu Chirieș” din Bacău și Primăria Bacău.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și ale clerului: subprefectul Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, viceprimarul Constantin Scripăț, deputații liberali Tudorița Lungu și Ionel Palăr precum și membri ai unor partide politice.

Slujba religioasă a fost oficializată de un sobor de preoți, ortodocși și romano-catolici, în frunte cu ÎPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului care a punctat că ,,Pentru generația de astăzi, Ziua eroilor nu trebuie să rămână doar o zi comemorativă, de pomenire și omagiere a celor care, pe câmpurile de luptă, au arătat iubire de neam și patrie, ci trebuie să fie și o zi de angajament solemn în fața lui Dumnezeu că vom lupta în continuare, poate cu altfel de arme și pe altfel de câmpuri de bătălie, pentru apărarea identității spirituale și naționale poporului român și vom rămâne cu recunoștință în aceeași unitate pentru care generații întregi de români s-au jertfit.”

Președintele Filialei Cultul Eroilor și al Filialei Bacău a Asociației Veteranilor de Război, Paul-Valerian Timofte a vorbit despre însemnătatea Zilei Eroilor și importanța ceremonialului dedicat acesteia.

Manifestarea s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori din partea Unității Administrativ Teritoriale Bacău, a Prefecturii Bacău, a Consiliului Județean, a Filialei Cultul Eroilor, și a unităților militare din Bacău, a Consiliului Local Bacău și a unor partide politice.

Ziua Eroilor a fost sărbătorită și în alte localități ale județului Bacău, precum Onești, Moinești, Buhuși etc.