Parcul Gherăieşti, unul dintre cele mai iubite locuri ale băcăuanilor, va fi reabilitat de către Primăria Municipiului Bacău. La următoarea ședință a Consiliului Local va fi aprobată documentația necesară proiectului în valoare de aproape 1 milion de lei. Banii fac parte din Programul de investiții aprobat pe anul 2019.

Acest proiect presupune refacerea aleilor cu pietriș și borduri din beton, reamenajarea parcării cu pietriș, construirea unei platforme de gunoi, montarea unor panouri de protecție pentru zonele de toalete și gunoi, amplasarea unor elemente de mobilier urban al căror scop este pe de o parte de a delimita un spațiu de picnic, iar pe de altă parte de a asigura funcționalitatea parcului prin: amplasare bănci, amplasare coșuri de gunoi, amplasare set masă cu 2 bănci; amplasare parcare biciclete, amplasare elemente de semnalizare în interiorul parcului; amplasare panouri informative; racorduri de alimentare cu apă în căminele de vane.

Mai mult de atât, se preconizează montarea a 6 cișmele stradale tip metalic cu picior și amplasarea pe teren a 2 bazine vidanjabile.

Sursă foto: viewAt.org