Joi, 20 iunie 2019, a avut loc în fața Consiliului Județean Bacău startul festiv al celor 57 de echipaje înscrise în cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Competiția contează, totodată, și în Campionatul Național Rally 2 Dunlop, Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice și are statut de competiție internațională FIA.

Mă bucur să fim din nou la startul acestui raliu. Îl felicit pe Adi că reușește de la an la an să creeze acest eveniment. Eu aș considera acest raliu ca pe o etapă mai mică de campionat mondial prin prisma faptului că se desfășoară în mai multe orașe și probele sunt diversificate. Probele speciale sunt un pic cam scurte pentru gustul meu și trebuie sa fii foarte atent să nu greșești deloc pentru că nu mai ai timp să recuperezi. Cred că față de anul trecut probele s-au degradat puțin și traseul este un pic mai dur. Sper să atragem mult public în toată zona Bacăului pentru că este un eveniment care deja are tradiție în acest județ.” declară Dan Gîrtofan, dublu campion național de raliuri.

Pentru ediția din 2019 a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile organizatorii au pregătit 10 ore de transmisie live de pe probele speciale. În prima zi, TVR Iași va transmite proba Vermești (ora 15.34), iar Superspeciala de la Onești urmează să fie difuzată simultan de Telekom Sport și TVR începand cu ora 18.07. În ziua a doua transmisiunile TV vor viza proba Racova, care urmează să fie transmisă la ultimele două treceri (ora 13.03), cea din urmă având și rol de Power Stage. (ora 16.17).

Pentru mine Bacăul va ramâne mereu în amintire pentru că aici la prima ediție în 2011 am câștigat titlul de campion. Îmi place mult raliul și probele de la Moinești cred că se potrivesc un pic mai bine pentru stilul meu de pilotaj. Totuși, superspeciala de la Onesti imi place foarte mult și sper să obțin un timp bun așa cum am facut-o și anul trecut.  Ne dorim victoria, dar mai ales ne dorim să ne simțim bine la bordul mașinii pentru că în acest an am facut trecerea la un Citroen C3 R5 și încă lucrăm la partea de acomodare cu mașina.susține Valentin Porcișteanu, campion național în anul 2011.

 Ediția cu numărul 9 a Raliului Moldovei Bacău 2019 powered by Dedeman Automobile este compusă din 13 probe, împarțite de-a lungul a două zile si masoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului.