La data de 27 iunie 2019, în cadrul unei conferințe de presă, s-au semnat două contracte importante ce vizează reabilitarea și modernizarea a două porțiuni de drum din comunele Poduri și zona barajului Valea Uzului. Proiectele sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Conferința de presă din comuna Poduri s-a soldat cu semnarea contractului de proiectare și execuție, care este prevăzut pentru 21 de luni, a sectorului de drum  DJ 117 Poduri, pe o  lungime de 4,18 kilometri, care face legătura între comunele Berzunți și Poduri. Festivitatea s-a ținut în aer liber, lângă o plantație de lavandă din comuna Poduri ce îi aparține Nicoletei Neagu.

 

,,Pentru noi, acest drum județean a fost în toate campaniile trecute o promisiune de onoare pentru locuitorii din Poduri. Suntem fericiți și bucuroși că acest drum se va realiza. Vestea proastă este că durează procedurile de achiziție, dar sunt convins că peste un an, pe vremea aceasta, obiectivul va fi aproape gata. Firma este din Bacău, ceea ce este un motiv de mândrie. Vrem să ne bucurăm de un drum bun, deși se află într-o zonă de construcție foarte grea.”, a spus europarlamentarul Adrian-Dragoș Benea.

Conferința de presă din incinta barajului Valea Uzului a prevăzut semnarea contractului de reabilitare, pentru 24 de luni, a 6,3 kilometri de drum, care face legătura între Dărmănești și limita județului Harghita.

,,Este o investiție mult așteptată. Lucrările sunt complexe. Până să facem un drum cu un pronunțat caracter turistic, trebuiau realizate obiective importante atât în Bacău, cât și în alte părți ale județului. Îmi pare rău că nu am putut semna acest contract mai devreme.”, a susținut Miron-Alexandru Smarandache.

În cadrul aceleiași conferințe, Dragoș Benea a făcut un anunț ce vizează semnarea ordinului de începere a lucrărilor la rezerva de apă a municipiului Bacău. Valoarea estimată a proiectului este de peste 19 milioane de lei, fără TVA. Fondurile provin de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și de la bugetul local.