Veste bună pentru băcăuanii care așteaptă restituirea taxei auto. Administraţia Finanţelor Publice se află în plin proces de  restituire a banilor. Ieri s-au plătit circa 40 de milioane de de lei, restul urmând la plată astăzi.

ANAF dispune de resurse financiare pentru restituirea taxei auto pentru că Ministerului Mediului a virat în cel al Ministerului Finanțelor banii datorați cetățenilor.

Suma de restituit pentru băcăuanii care au depus anul trecut cereri era de circa 81 de milioane de lei.

La mijlocul anului trecut România a primit o somație din partea Uniunii Europene privind restituirea acestei taxe. Oficialii UE au solicitat României să îşi alinieze taxele de înmatriculare pentru vehiculele auto la normele europene, manifestându-și îngrijorarea vis-a-vis de întârzierile în rambursarea taxei de înmatriculare.

Din acest motiv, termenul final de restituire a sumelor a fost anunțat pentru iunie 2019. Statul trebuie să dea înapoi și taxa, indiferent de denumirea pe care o avea la momentul achitării, dar și dobânzile.

Plata banilor se face în funcţie de ordinea depunerii solicitărilor.

Autoritățile vor restitui taxa specială pentru autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

Banii sunt viraţi în conturile indicate de solicitanţi în documentele depuse la ANAF.

Sursă foto: bihon.ro