La parohia Șerbănești din municipiul Bacău se derulează în perioada 1-15 iulie 2019 a patra ediție a Școlii de vară cultural-catehetice Didascalos.

Aceasta a reunit sub coordonarea preotului paroh Adrian Ghinea peste 170 de tineri ajutați de 70 de voluntari. Între copiii participanți s-au aflat și tineri de la trei case de copii din orașul Bacău.

Părintele paroh Adrian Ghinea, ajutat de părinții împreună-slujitori, preoții Vasile Busuioc și Ciprian-Mihai Gunea, și profesoara Liliana Bârgăoanu coordonează activitățile acestui proiect, pregătit acum să primească copii fără prea multe posibilități materiale din zonă și nu numai, pentru a le oferi un program de activități cultural-catehetice recreative și motivante în care vor fi implicați, profesori, educatori, psihologi și voluntari.

Activitățile, se derulează în perioada 1-14 iulie 2019, între orele 08.30-16.00 şi se desfăşoară în incinta Parohiei Șerbănești, la Grădinița cu program normal nr. 7, școala Nicu Enea precum și la Colegiul Tehnologic Petru Rareș.

În cadrul acestui proiect, parohia băcăuană se adresează și unor copii cu nevoi speciale de la Centrul de servicii sociale “Ghiocelul” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și de la centrul rezidențial casa mea.

Programul se adresează, zilnic, unui număr de 170 de copii și 70 de voluntari, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, împărţiţi în șase grupe de vârstă.

Aici, fiecare grupă desfășoară activități specifice vârstei. În prima parte a zilei se începe cu rugăciunea de dimineață, urmată de cateheza zilei, apoi se merge la lucrul pe ateliere.

În intervalul orar 12.00 – 13.00 se servește masa, asigurată în mod gratuit, în incinta sălii praznicale din complexul parohial Sfânta Treime.

De asemenea, copiii vor primi și o gustare în jurul orelor 10.30, respectiv 16.00.

În a doua parte a zilei sunt organizate activități recreative, jocuri de cunoaștere, activități sportive, culturale și deprindere etc. Pe parcursul perioadei copiii vor învăța poezii, cântece și rugăciuni, și vor vizita obiective culturale și de referință.

După cum ne-a declarat părintele paroh Adrian Ghinea, joi 11 iulie a.c. toți copiii vor merge într-o excursie tematică unde vor avea prilejul să cunoască și să descopere lucruri noi spre a le folosi la formarea lor spirituală și educațională. Pentru ziua de vineri avem serbarea copiilor în cadrul Clubului Copiilor la Școala Steluțelor în parteneriat cu doamna Liliana Hârțescu.

Luni 15 iulie se va derula evaluarea activităților cu cei 70 de voluntari (profesori, studenți și elevi).