În vacanţa de vară, sute de copii, însoţiţi de cadre didactice îşi petrec timpul în tabere şcolare sau şcoli de vară. Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Criminalistic desfăşoară activităţi informativ preventive, alături de colegii de la Posturile de Poliţie Horgeşti, Sărata şi Letea-Veche.

Pe parcursul activităţilor, poliţişti de prevenire, de ordine publică şi criminalişti oferă recomandări cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, a dispariţiilor de minori, a accidentelor de circulaţie şi a altor evenimente care se pot produce pe parcursul vacanţelor, având drept scop diminuarea riscului victimal în rândul minorilor.

Totodată, prin aceste activităţi se doreşte prevenirea anumitor manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale, creşterea gradului de informare cu privire la consecinţele juridice ale unor comportamente care contravin normelor legale, precum şi informarea cu privire la modalităţile de sesizare a unor asemenea fapte, de care au luat la cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime.

Activităţi de acest gen destinate elevilor au fost desfăşurate de poliţiştii băcăuani de la începutul vacanţei de vară şi vor continua până la sfârşitul acesteia, temele discutate fiind mereu legate în principal de siguranţa lor la şcoală, acasă, pe stradă, la locurile de joacă şi de petrecere a timpului liber.

Activităţile de astăzi s-au desfășurat în colaborare cu jandarmi şi Parohia Letea-Veche. Ieri, 30 iulie 2019, s-a dat startul Şcolii de vară şi în comuna Sărata. Este al treilea an în care colaborarea dintre poliţiştii de la  Postul de Poliţie şi reprezentanţii Primăriei Sărata generează contexte favorabile intâlnirilor preventiv educative cu copii din cadrul comunităţii. Atelierul s-a intitulat ,,Scut antiviolenţă”.

În cadrul acestei intâlniri, cu ajutorul metodei didactice de joc de rol, copiii au înţeles că violenţa poate fi evitată folosind un ton ponderat şi o atitudine potrivită, copiii realizând un scut antiviolenţă ca un simbol a celor învăţate.

Seria atelierelor de prevenire va continua pe perioada vacanţei având ca obiectiv principal prevenirea comportamentelor antisociale în rândul tinerilor.

Sursă foto: bc.politiaromana.ro