La data de 23 iulie 2019, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat două percheziţii domiciliare, la locuinţele a trei bărbați bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune.

În urma percheziţiilor, au fost puse în executare 3 mandate de aducere, pe numele celor în cauză şi au fost ridicate trei telefoane mobile, bani şi alte mijloace de probă.

Din cercetări a reieşit faptul că cei trei, în perioada aprilie – mai 2019, ar fi pus în circulaţie, pe raza municipiilor Bacău şi Oneşti, 64 de bancnote contrafăcute, din bancnota de 100 de dolari americani, prin preschimbarea acestora în lei, la operatorii unor săli de jocuri de noroc, precum şi prin cumpărarea, de la o persoană vătămată, a unui telefon mobil.

În urma audierilor, poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 48 şi 51 de ani, din Bacău, faţă de care Judecătoria Bacău a dispus ieri, 24 iulie, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În activități au fost angrenați și jandarmi din Bacău.