Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a desfăşurat astăzi, 18 iulie 2019, un exerciţiu pentru pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident pe amplasamentul S.C. Chimcomplex S.A. Onești.

Exerciţiul a avut drept scop antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie.

 

De asemenea, prin intermediul acestui exerciţiu s-au antrenat forţele participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie; însuşirea misiunilor şi atribuţiunilor ce le revin structurilor participante în cazul producerii unui accident pe timpul activităţilor de transport şi depozitare a produselor periculoase; verificarea viabilităţii concepţiei de acţiune a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun pentru limitarea efectelor evenimentului, precum și verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie în astfel de situaţii de urgenţă.

Scenariul exerciţiului s-a concentrat pe salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de explozia urmată de incendiu la instalaţiile aflate pe platforma opratorului economic.

Sursă: isubacau.ro